miércoles, 23 de mayo de 2007

La importància de dir-se Ernesto




És important quan es té un Pla d'Emergències, que consistix a traure l'aigua l'endemà de ploure.
Com bé ens informa l'actual responsable del departament de Trànsit, Emergències i Protecció Civil no es pretén evitar inundacions, es tracta, segons ell, de tornar al que denomina “la normalitat”; normalitat monsònica i tercermundista li faltaria afegir-hi.
S'hi atreveixen a presentar com tot un èxit la instal·lació d'uns col·lectors que hi haurien d'estar funcionant fa més de cinc anys i que ara s'instal·len amb presses. Cal tindre la cara molt dura.
Recorde jo que començaren a obrir el sòl i, ingenu de mi, vaig pensar: “per fi hi arriben els col·lectors, amb retard però hi arriben”. Resultà que era per a col·locar el cable d'ONO i, des d’aquell dia, crec que ja ha plogut massa.
Fins ací és on ens ha portat la falta de previsió i d'instal·lació de sistemes d'arreplegada i evacuació de pluges i d'un clavegueram d'acord amb les necessitats pluvials de la zona i la incessant activitat depredadora de les constructores.
La realitat és que es podia i s'hauria d'haver construït millor i això no sols reduiria riscos sinó que tindria enormes beneficis en el medi ambient i en la butxaca del ciutadà, qui veuria reduïda la factura de l'aigua. Per descomptat, 150 litres en una hora són impossibles de controlar, sobretot si no s'inverteix un duro a fer-ho. És trist veure com s’hi desperdicien uns recursos naturals tan necessaris com l'aigua amb tanta indiferència.
Els pegats que li van posant a la seua política de la paleta sense trellat ens estan eixint molt cars i a més deixen sense atallar realment el problema.
És curiós veure que països com Vietnam i la Xina ho estiguen aconseguint i amb fons de la CEE i ací ens resignem. Però clar, és que allà plou molt més i a més tenen enginyers i arquitectes, mentre que ací tenim calatravas i calatravadas, i ara un venedor d'impermeables anomenat Ernesto.
Què passa que la Creu Roja no participa del pla d'emergències?

No hay comentarios: